پرونده تحقیق درباره ”خیانت” دو روزنامهنگار آلمانی بسته شد
پرونده تحقیق درباره "خیانت" دو روزنامهنگار آلمانی بسته شد
دادستانی فدرال آلمان اعلام کرد که انتشار اسناد محرمانهی اداره امنیت و اطلاعات این کشور از سوی وبسایت افشاگر "نتس پولیتیک" قابل مجازات نیست. پایهگذار این وبسایت در این رابطه متهم به ارتکاب جرم "خیانت به کشور" شده بود.

خیانت دو روزنامهنگار آلمانی
گرهارد آلتفاتر، دادستان کل جدید آلمان، در کنفرانس رسانهای روز دوشنبه (۱۰ اوت / ۱۹ مرداد) اعلام کرد که تشکیل پرونده علیه مارکوس بکهدال، پایهگذار و سردبیر وبسایت افشاگر "نتس پولیتیک"، و آندره مایستر، یکی از اعضای تحریریهی این سایت، به اتهام "خیانت به کشور" متوقف شد.
هارالد رانگه، دادستان معزول آلمان، هفتهی پیش علیه این دو عضو تحریریهی "نتس پولیتیک" اعلام جرم کرده بود.
نقض اصول قانون اساسی یا استقلال قوه قضاییه؟
این اقدام حقوقی که به تنش میان هایکو ماس، وزیر دادگستری آلمان، و هارالد رانگه دامن زد، مورد اعتراض افکار عمومی و رسانههای آلمان نیز قرار گرفت. تمام روزنامهها، سایتهای اینترنتی و شبکههای تلویزیونی این کشور، تشکیل پرونده علیه مسئولان این وبسایت را نقض اصول قانون اساسی آلمان خواندند.
همزمان هایکو ماس اعلام کرد که انتشار اسناد افشاگرانهی ادارهی امنیت و اطلاعات این کشور از سوی روزنامهنگاران بهطور کلی در چارچوب وظایف آنان میگنجد و جرم محسوب نمیشود.
وزیر دادگستری به اینترتیب بهطور غیرمستقیم خواستار متوقفکردن جریان اقامهی دادخواست و تشکیل پروندهی مربوط به آن شد.

مارکوس بکهدال
مارکوس بکهدال (راست)، پایهگذار و سردبیر وبسایت افشاگر "نتس پولیتیک" و آندره مایستر، عضو هیأت تحریریه این وبگاه
طبق قوانین آلمان، رانگه به عنوان کارمند ارشد وزارت دادگستری میبایست "دستور غیرمستقیم" ماس را به مرحلهی اجرا بگذارد. او ولی "دخالت" هایکو ماس را "اعمال نفوذ و نقض استقلال قوهی قضاییه" که در قوانین آلمان از جرمهای سنگین محسوب میشود، خواند و از کنارهگیری "داوطلبانه" خودداری کرد.
در پی این واکنش، وزیر دادگستری آلمان، هارالد رانگه، دادستان کل فدرال آلمان را روز دوشنبه ۳ اوت از کار برکنار کرد.
تحقیقات در مورد شخصی که این اطلاعات محرمانه را در اختیار وبسایت "نتس پولیتیک" گذاشته، همچنان ادامه دارد.
واکنش روزنامهنگاران "نتس پولیتیک"
مارکوس بکهدال بسته شدن پروندهی تحقیق دربارهی اتهامات خود را "قابل پیشبینی" خواند و به خبرگزاری فرانسه گفت که این اعلام جرم از ابتدا فاقد پایههای حقوقی و قانونی بود. او در این راستا گفت: «ولی ما میخواهیم بدانیم که در مدت زمان تحقیق، آیا علیه ما جاسوسی هم شده یا نه!»
بکهدال و مایسنر به این دلیل، علیه هانس گئورگ ماسن، رییس ادارهی فدرال امنیت و اطلاعات این کشور به مقامات قضایی شکایت بردهاند.
بیشتر بخوانید: دادستان کل فدرال آلمان در مناقشه بر سر یک وبسایت برکنار شد
وبسایت "نتس پولیتیک" در دو ماه فوریه تا آوریل سال جاری میلادی دست به انتشار یک سری گزارشهای دولتی زد. این گزارشهای "محرمانه" تشدید اقدامات نظارتی و "جاسوسی" ادارهی امنیت و اطلاعات این کشور را در رابطه با فعالیتهای کاربران شبکههای اینترنتی و اجتماعی دربرمیگرفت.