ورود ۴۰ هزار پناهجوی جدید به آلمان فقط در دو روز

ورود ۴۰ هزار پناهجوی جدید به آلمان فقط در دو روز

بر اساس ارزیابی‌ها، شمار ورود پناهجویان به آلمان در دو روز آخر هفته به ۴۰ هزار نفر خواهد رسید. آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، خواهان همکاری همه کشورهای اتحادیه اروپا برای حل بحران پناهجویی شده است.

ورود ۴۰ هزار پناهجوی جدید به آلمان فقط در دو روز

ورود ۴۰ هزار پناهجوی جدید به آلمان فقط در دو روز

تنها در روز شنبه ۱۲ سپتامبر (۲۱ شهریور) تا ساعات پایانی شب، ۹ هزار پناهجو وارد مونیخ شدند. آنگلا مرکل صدراعظم آلمان بیش از همه از یونان خواست تا مراقبت بیشتری از مرزهایش بکند. در مقابل یونان نیز برای این کار خواهان بودجه و پرسنل بیشتری شده است.

صدراعظم آلمان همچنین تصریح کرد پناهجویانی که واقعا نیازمند کمک نباشند شانسی برای ماندن در آلمان نخواهند داشت. اشاره مرکل به پناهجویانی است که از کشورهای حوزه بالکان به آلمان می‌آیند و این کشور آنها را در رده پناهجویان اقتصادی که تنها برای شرایط بهتر اقتصادی دست به مهاجرت زده‌اند دسته‌بندی می‌کند.

آنگلا مرکل از دیگر کشورهای اروپایی خواست تا وظایفشان را نسبت به حفاظت از مرزها و نیز پذیرش پناهجویان انجام دهند. او مشخصا یونان را مورد خطاب قرار داد تا "مسئولیتش را به درستی انجام دهد".

سران اتحادیه اروپا هفته گذشته نشست اضطراری برای رسیدگی به موضوع پناهجویان برگزار کردند. در این نشست پیشنهاد شد که محل‌هایی به منظور ثبت‌نام اولیه پناهجویان در خارج از مرزهای اروپا در نظر گرفته شود.

مدیر سازمان "پرو آزول" در آلمان که برای پناهندگان فعالیت می‌کند نسبت به عملی شدن این تصمیم هشدار داده است. گونتر بورکهارت به خبرگزاری فرانسه گفت که ایجاد چنین توقف‌گاه‌هایی در ایتالیا یا یونان باعث "زندانی شدن" ده‌ها هزار نفر می‌شود و این "نقض آشکار حقوق بشر" است

پناهجویان در کوله بار خود چه دارند؟

پناهجویان در کوله بار خود چه دارند؟

سازمان خیریه "International Rescue Committee" که به پناهجویان و قربانیان جنگ کمک می‌رساند، از شماری از پناهجویانی که خود را به جزیره لسبوس در یونان رسانده‌اند، خواهش کرده تا محتوی ساک‌ها و کوله‌پشتی‌هایشان را در برابر دوربین خالی کنند و نشان دهند که در آخرین لحظات فرار از زادگاه‌، چه با خود برداشته‌اند. آنچه آنها همراه خود دارند، نماینده گوشه‌هایی از زندگی گذشته و امیدهایشان برای آینده است.

یک مادر

یک مادر

نام: ابوسا /سن: ۲۰ ساله/ اهل: دمشق ابوسا به همراه همسر و کودک ۱۰ ماهه‌اش از دمشق گریخت و به ترکیه رفت. پس از گذراندن یک هفته در کمپی مخصوص پناهجویان، او و خانواده‌اش با امید رسیدن به سواحل اروپا سوار قایق قاچاقچیان شدند. گارد ساحلی ترکیه پس از مشاهده قایق با هدف برگرداندن آن به ساحل، موتور قایق را جدا کرد. اما پناهجویان با پارو زدن خود را به یونان رساندند.

کوله پشتی مادر

کوله پشتی مادر

کلاهی برای دخترش، دارو، یک شیشه غذای بچه، یک شیشه آب مقطر، مقداری دستمال کاغذی برای استفاده به هنگام تعویض پوشک، خمیر دندان، مدارک از جمله دفترچه واکسیسناسیون بچه، کیف پول (به همراه کارت شناسایی عکس‌دار و اندکی پول)، شارژر گوشی تلفن، هدبند زردرنگ برای بچه، کرم ضد آفتاب و ضد سوختگی. ابوسا: «همه این‌وسایل برای حفاظت بچه‌ام در مقابل بیماری است. وقتی به یونان رسیدیم، مردی به ما دو قوطی غذا داد.»

یک بچه

یک بچه

نام: عمران/ سن: ۶ سال/ اهل: دمشق عمران به همراه خانواده‌اش راه آلمان را در پیش گرفته تا نزد آشنایان‌شان زندگی کنند. از آنجایی که والدینش می‌دانستند در این سفر زمینی طولانی راه‌شان از جنگل خواهد گذشت، از پماد و چسب زخم و دارو غافل نماندند.

کوله پشتی یک بچه

کوله پشتی یک بچه

یک دست شلوار، یک تی‌شرت، یک سرنگ برای موقع اضطراری، خوراکی‌های مورد علاقه عمران، صابون، مسواک و خمیردندان، چسب زخم و دارو، از جمله دارایی‌های اندک عمران در کوله‌پشتی بچه‌گانه آبی‌رنگش است.

یک نوجوان

یک نوجوان

نام: اقبال/ سن: ۱۷ سال/ اهل: قندوز، افغانستان تمام دار و ندار اقبال در یک کوله‌پشتی خلاصه می‌شود که او در سفر طولانی‌اش از قندوز، ایران، ترکیه و سپس یونان همراه خود داشته است. اقبال نمی‌داند چه سرنوشتی در انتظارش است. او با دوستانش که خود را به آلمان رساند‌ه‌اند، در تماس است. برادر اقبال در فلوریدای آمریکا تحصیل می‌کند.

کوله پشتی یک نوجوان

کوله پشتی یک نوجوان

یک دست شلوار، یک تی‌شرت، یک جفت کفش، یک جفت جوراب، شامپو، ژل مو، خمیردندان و مسواک، کرم سفید‌کننده صورت، ناخن‌گیر، ۱۰۰ دلار آمریکا، ۱۳۰ لیر ترکیه، یک گوشی تلفن هوشمند و یک گوشی زاپاس، سیم‌کارت‌های افغانستان، ایران و ترکیه. اقبال: «من می‌‌خواهم که صورتم سفید و موهایم مرتب باشد تا آنها نفهمند که پناهجو هستم. فکر می‌کنم یک نفر من را شناسایی کند و به پلیس زنگ بزند چون من غیرقانونی‌ام.»

یک داروساز

یک داروساز

نام: ناشناس/ سن: ۳۴ سال/ اهل: دمشق وقتی جنگ در سوریه آغاز شد، پدر این داروساز از خاطرات خوش روزهای ۸ سال زندگی دانشجویی‌اش در آلمان تعریف می‌کرد. داروساز هم می‌خواست که در صلح و امید زندگی کند. او همراه با خانواده‌اش به ترکیه گریخت. داروساز با یک قاچاقچی آشنا شد و به این ترتیب تنها با یک کیف کمری همراه با ۵۳ نفر دیگر تن به دریا سپرد.

کوله پشتی یک داروساز

کوله پشتی یک داروساز

مقداری پول که برای جلوگیری از خیس شدن دورشان چند دور چسب پیچیده شده، یک گوشی قدیمی که خیس و خراب شده، یک تلفن هوشمند تازه، شارژر و هدفون، فلش مموری با حافظه ۱۶ گیگابایت که عکس‌های خانواده رویشان ذخیره شده. داروساز: «مجبور بودم از والدین و خواهرم در ترکیه جدا شوم. فکر می‌کردم اگر روی قایق بمیرم، دستکم عکس‌های آنها را با خود دارم.»

یک هنرمند

یک هنرمند

نام: نور/ سن: ۲۰ سال/ اهل: سوریه نور شیفته هنر و موسیقی است. او ۷ سال در کشورش گیتار می‌زد و نقاشی می‌کشید. وقتی صدای انفجارها در همسایگی‌شان هر روز بلندتر می‌شد، نور هر آنچه دوست داشت را در یک کیف جا داد و رهسپار ترکیه شد؛ اشیایی که خاطرات تلخ و شیرین وطن را برایش زنده می‌کنند.

کوله پشتی یک هنرمند

کوله پشتی یک هنرمند

یک کیف کوچک مدارک شخصی، یک تسبیح که هدیه دوستش است و نور اجازه نمی‌دهد سر آن با زمین تماس پیدا کند، یک ساعت هدیه دوست‌دخترش که شیشه آن در طول سفر شکست، دستبند چوبی و نقره‌، آویزی با طرح پرچم سوریه و نشانی از فلسطین (هدایای از طرف دوستان)،‌ یک گیتار، گوشی تلفن همراه با سیم‌کارت سوریه، یک کارت شناسایی عکس‌دار، یک تی‌شرت.

یک خانواده

یک خانواده

اهل: حلب این خانواده همه دار و ندارش را از دست داده است. وقتی آنها حلب را ترک می‌کردند، هر کدام یکی دو کوله با خود برداشتند. در جریان سفر به ترکیه و یونان قایق‌شان غرق شد. ۷ زن، ۴ مرد و ۲۰ بچه سرنشینان این قایق بودند. آنها فقط توانستند از میان همه اثاثی که همراه خود داشتند، یک کیف را نجات دهند. بقیه در آب فرو رفتند.

کوله پشتی یک خانواده

کوله پشتی یک خانواده

یک تی‌شرت، یک دست شلوار جین، یک جفت کفش، یک بسته پوشک، دو قوطی کوچک شیر و مقداری بیسکویت، نوار بهداشتی، یک شانه، مدارک شخصی و مقداری پول. یکی از اعضای خانواده: «آرزو می‌کنم بمیریم. این زندگی دیگر ارزش زندگی کردن ندارد. همه درهای خانه‌شان را توی صورتمان بستند. آینده‌ای وجود ندارد.»

در نشست وزیران داخلی کشورهای اتحادیه اروپا، آلمان خواهان آن شد تا کشورهای دیگر به سرعت سهمیه‌بندی پذیرش پناهجو را بپذیرند و نیز بودجه‌ای برای کمک به کمپ‌های پناهجویی در کشورهای همسایه سوریه در نظر گرفته شود.

نماینده آلمان در کمیسیون اتحادیه اروپا روز یک‌شنبه ۱۳ سپتامبر در گفت‌وگو با روزنامه "ولت ام زونتاگ" خواهان هماهنگی و تناسب در مورد کمک‌رسانی به پناهجویان میان آلمان و دیگر کشورهای اروپایی شد.

سخنگوی دولت داخلی ایالت بایرن پیش‌بینی ‌کرده بود که تنها در روز شنبه تا ۱۳ هزار پناهجو وارد شهر مونیخ شوند. وی گفته واقعا نگران است که مقامات بایرن از پس این تعداد پناهجو برآیند.

فرانک والتر اشتاین‌مایر، وزیر خارجه آلمان نیز پیش‌بینی‌کرده که تنها در این آخر هفته ۴۰ هزار پناهجوی دیگر وارد آلمان شوند.

این در حالی است که کشورهای مجارستان، لهستان، اسلواکی و جمهوری چک همچنان با سهمیه‌بندی برای پذیرش پناهجو مخالفت می‌کنند. روز شنبه ده‌ها هزار نفر از مردم اروپا در شهرهای هامبورگ، لندن و کپنهاگ دست به تظاهرات در حمایت از پناهجویان زدند.

تظاهرکنندگان در لندن از دیوید کامرون نخست‌وزیر بریتانیا خواستند تا پناهجویان بیشتری را بپذیرد.

تعداد تظاهرکنندگان در هامبورگ حدود ۷۵۰۰ نفر، در لندن ده‌ها هزار نفر و در کپنهاگ ۳۰ هزار نفر گزارش شده است.

هم‌زمان حدود پنج هزار نفر در ورشو پایتخت لهستان و ۱۵۰۰ نفر در براتیسلاوا پایتخت اسلواکی و شماری نیز در پراگ علیه پذیرش پناهجویان تظاهرات کردند.