بسته ۶ میلیارد یورویی دولت آلمان برای کمک به پناهجویان
بسته ۶ میلیارد یورویی دولت آلمان برای کمک به پناهجویان
احزاب دولت ائتلافی آلمان بستهای ۶ میلیارد یورویی برای کمک به پناهجویانی که وارد خاک آلمان شدهاند، در نظر گرفتند. همچنین قرار است به درخواستهای پناهجویی با سرعت بیشتری رسیدگی شود.
دولت ائتلافی آلمان، متشکل از احزاب سوسیال مسیحی/ دموکرات مسیحی و حزب سوسیال دموکرات به افزایش چشمگیر شمار پناهجویان در این کشور واکنش نشان داد.
دولت آلمان در پی نشستی طولانی که شامگاه یکشنبه (۶ سپتامبر/ ۱۵ شهریور) در برلین برگزار شد، تصمیم گرفت سهمی را که در بودجه سال آینده به پناهجویان اختصاص داده، به میزان ۳ میلیارد یورو افزایش دهد.
افزون بر این سه میلیارد دیگر نیز در اختیار دولتهای ایالتی و همچنین تشکیلات شهری و حوزهای قرار خواهد گرفت. دولت مرکزی با این اقدام از جمله در تلاش است از ایالاتها و شهرها در احداث اقامتگاههای مناسب برای پناهجویان پشتیبانی کند.
همچنین اعلام شد که سالانه مبلغ ۴۰۰ میلیون یورو به بودجه وزارت امور خارجه آلمان برای حل معضل پناهجویان افزوده خواهد شد. استخدام سه هزار نیروی پلیس جدید در طی سه سال آینده و نیز به خدمت گرفتن ۱۰ هزار داوطلب جدید در چارچوب فعالیتهای خیریه در آلمان نیز از راهکارهایی است که دولت آلمان قصد انجام آن را دارد.
رویکرد تازه به منطقه بالکان
دولت ائتلافی آلمان همچنین درصدد است که قوانین مربوط به کشورهای کوزوو، آلبانی و مونتنگرو را تغییر داده و این کشورها را به عنوان کشورهای امن ارزیابی کند. آلمان با این تغییر راحتتر از گذشته میتواند تقاضای پناهندگی از کشورهای مزبور را رد کند.
لازم به یادآوری است که آلمان در سال ۲۰۱۴ کشورهای صربستان، مقدونیه و بوسنیوهرزگوین را به عنوان کشورهای امن ارزیابی کرده و تقاضای پناهجویان از این کشورها را رد کرده بود.
در مقابل قرار است که امکان مهاجرت شهروندان منطقه غرب بالکان به آلمان تسهیل شود. کسانی که قادر به ارائهی قرارداد کاری رسمی یا فرصتی برای گذراندن دورههای طولانی کارآموزی هستند، از موقعیت سادهتری برای مهاجرت به آلمان برخوردار خواهند بود.
رسیدگی سریعتر به درخواستهای پناهجویی در آلمان نیز از نکاتی است که در بسته ۶ میلیارد یوریی دولت این کشور در نظر گرفته شده است. قرار است که حداکثر زمان خودداری از بازگرداندن متقاضیان پناهندگی از شش ماه به سه ماه کاهش یابد. در این راستا بر شمار مسئولان رسیدگی به درخواستها افزوده خواهد شد.
دولت آلمان بر آن است که کشورهای اتحادیه اروپا را به تصویب قانون پناهندگی واحدی ترغیب کند. آلمان همچنین میکوشد که فهرستی واحد و معتبر برای تمامی اعضای این اتحادیه در ارتباط با کشورهایی که به عنوان کشور امن ارزیابی میشوند، فراهم گردد.
نشست اعضای دولت ائتلافی آلمان در دفتر صدراعظم بیش از پنج ساعت به طول انجامید و تا پاسی پس از نیمه شب (۷ سپتامبر) ادامه داشت.
در حالی که حزب سوسیال مسیحی از موضع و سیاست آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان (حزب دموکرات مسیحی) در قبال مسئله پناهجویان انتقاد کرده، نمایندگان حزب سوسیال دموکرات از رویکرد مرکل پشتیبانی کردند.
با باز شدن مرزهای اتریش و آلمان در روز شنبه ۱۴ شهریور ۱۳۹۴ هزاران نفر از پناهجویانی که اکثرا از مناطق جنگ زده سوریه هستند توانستند از مجارستان خود را به اتریش و آلمان برسانند.
پیش از ظهر شنبه (پنجم سپتامبر/۱۴ شهریور) ایستگاه مرکزی قطار مونیخ میزبان نخستین گروه ۴۵۰ نفری پناهجویانی بود که خود را از مجارستان به آلمان رساندند. این قطار از مسیر زالسبورگ در اتریش بدون توقف وارد پایتخت ایالت بایرن شد.
پیشتر وزارت کشدور اتریش اعلام کرد درخواست همه پناهجویان واجد شرایطی که در این کشور درخواست پناهندگی بدهند پذیرفته خواهد شد.
پیش از این و در نیمه شب هم قطار دیگر حدود ۳۵۰ پناهجو را به آلمان رسانده بود. مقامات آلمانی برآورد میکنند که روزهای شنبه و یکشنبه هزاران نفر وارد مونیخ شوند.
راه آهن سراسری آلمان علاوه بر به کارگیری قطارهای ویژه برای جابهجایی پناهجویان، شمار پرسنل ایستگاههای قطار را نیز افزایش داده است. سخنگوی رئیس راهآهن اعلام کرد همه تدابیر لازم برای ورود پناهجویان به داخل آلمان و تقسیم هر چه سریعتر آنها به مراکز مخصوص پذیرش اتخاذ شدهاند.
طبق اعلام راهآهن سراسری آلمان، قطارهای سریعالسیر و قطارهای شهری برای جابهجایی پناهجویان اختصاص داده شدهاند. ثبت نام پناهجویان در مونیخ آغاز شده است.
وزیر خارجه آلمان یادآوری کرده که اجازه سفر پناهجویان به اتریش و آلمان را باید یک استثناء تلقی کرد. فرانک والتر اشتاینمایر میگوید: «این تصمیم به دلیل شرایط اضطراری پناهجویان در شامگاه جمعه بود و قرار نیست در روزهای آینده تکرار شود.»
شمار پناهجویانی که میکوشند از طریق خاک مجارستان خود را به غرب اروپا برسانند، پیوسته روز به افزایش است.
پیش از این کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل از سیاست پناهندگی اتحادیه اروپا انتقاد کرده و آن را اشتباه خوانده بود. فرانسوا کرپو گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر مهاجران روز سه شنبه (۳ شهریور / ۲۵ اوت) از کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواست کمک بیشتری به پناهجویان کنند.