انتقاد کمیساریای پناهندگان سازمان ملل از سیاست پناهندگی اتحادیه اروپا
انتقاد کمیساریای پناهندگان سازمان ملل از سیاست پناهندگی اتحادیه اروپا
در حالیکه معاون رئیس جمهوری چک خواستار حمایت ناتو برای حفاظت از مرزهای بیرونی اتحادیه اروپا شده است، کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل از سیاست پناهندگی اتحادیه اروپا انتقاد کرد و آن را اشتباه خواند.
آندره بابیس، وزیر دارایی ۶۰ ساله و یکی از سرمایهداران بزرگ جمهوری چک سهشنبه (۳ شهریور / ۲۵ اوت) در مصاحبه با رادیو "چک" در پراک گفت که برای دور نگاهداشتن پناهجویان و مهاجران از اتحادیه اروپا ناتو باید وارد عمل شود.
این مقام جمهوری چک در عین حال تاکید کرد که مرزهای بیرونی کشورهای عضو شنگن باید بسته شود. بابیس بنیانگذار و رهبر حزب پوپولیست "آنو" در جمهوری چک است.
پیشتر میلوش زمان، رئیس جمهور چک نیز یونان و ایتالیا را متهم کرده بود که اقدام کافی برای حفاظ از مرزهای خود نمیکنند.
بوهوسلاو سوبوتکا، نخست وزیر چک هم با طرح سهمیهبندی اجباری برای توزیع پناهجویان در اتحادیه اروپا مخالفت کرد. این سیاستمدار وابسته به حزب سوسیال دمکرات اما تاکید کرد که کشورش آماده است به صورت داوطلبانه ۱۵۰۰ پناهجو را بپذیرد.
"محاصره و گاز اشک آور پناهجویان را دور نخواهد کرد"
ملیسا فلمینگ، سخنگوی ارشد کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل با توجه به وضعیت اسفناک هزاران پناهجو در چندین کشوراروپایی، از کشورهای اروپائی به دلیل یک "سیاست پناهندگی نادرست و اشتباه" انتقاد کرد.
سخنگوی ارشد کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل از اروپاییها درخواست کرد که به نحوی عادلانه پناه دادن به آوارگان را به عهده بگیرند تا با همبستگی بتوانند بحران مهاجرت را مدیریت کنند.
ملیسا خانم فلمینگ سهشنبه (۳ شهریور / ۲۵ اوت) در ژنو گفت که بویژه به کشورهایی چون یونان، مقدونیه و صربستان که امکانات محدودی در اختیار دارند، باید کمک کرد.
به گفته فلمینگ برخی از کشورهای اتحادیه اروپا در مقابل پناهجویان فقط در موضع دفاعی قرار گرفتهاند.
مجارستان برای ممانعت از ورود پناهجویان در مرزهای خود با صربسان حصار میکشد.
طول این حصار ۱۷۵ کیلومتر و ارتفاع آن ۴ مترخواهد بود.
فرانسوا کرپو گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر مهاجران هم روز سه شنبه (۳ شهریور / ۲۵ اوت) از کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواست کمک بیشتری به پناهجویان کنند.
این کارشناس سازمان ملل اضافه کرد "حصارکشی، استفاده از گاز اشک آور، تهدید، محرومیت از غذا، آب آشامیدنی و مسکن مانع از ورود پناهجویان و مهاجران به اروپا نمیشود.