آلمان و فرانسه خواستار سهمیه اجباری پذیرش پناهجو در سطح اروپا شدند

آلمان و فرانسه خواستار سهمیه اجباری پذیرش پناهجو در سطح اروپا شدند

آلمان و فرانسه لحنی جدی‌تری در رابطه با سیاست برخورد با پناهندگان در پیش گرفته‌اند و با ارائه طرحی خواستار سهمیه‌بندی اجباری برای پذیرش پناهجو در کشورهای اتحادیه اروپا شدند.

آلمان و فرانسه خواستار سهمیه اجباری پذیرش پناهجو در سطح اروپا شدند

آلمان و فرانسه خواستار سهمیه اجباری پذیرش پناهجو در سطح اروپا شدند

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه در یک گفت‌وگوی تلفنی پیرامون یک طرح مشترک در رابطه با توزیع پناهندگان به توافق رسیدند. صدراعظم آلمان در جریان سفر به سوئیس گفت که این ابتکار عمل به همه نهادهای اروپایی فرستاده می‌شود. او تاکید کرد که باید «وظایف‌مان را تقسیم کنیم.»

آنگلا مرکل از "اصل همبستگی" سخن گفت و این‌که برای رعایت این اصل قدرت اقتصادی و وسعت هریک از کشورهای اتحادیه اروپا مد نظر قرار می‌گیرد. او افزود که «در غیر این صورت قادر به حل مشکلات نخواهیم بود». صدراعظم آلمان هم‌چنین بر یک نکته مهم انگشت گذاشت: تلاش برای از بین بردن ریشه پناهندگی.

فرانسوا اولاند نیز از یک سازماندهی برای توزیع عادلانه پناهجویان سخن گفت و بر ضرورت همگرایی در قوانین پناهندگی اروپا تاکید کرد. به گفته او این همگرایی از یک سو به ساماندهی امور پناهندگان و از سوی دیگر به بازگرداندن آن دسته از مهاجران به کشورشان که دلیلی برای پناهندگی آن‌ها وجود ندارد، کمک خواهد کرد.

کشورهای خاطی و مقررات اتحادیه اروپا

تاکنون کشورهای عضو اتحادیه اروپا بر طرح سهمیه‌بندی پذیرش پناهجویان به توافقی نرسیده‌اند. گونتر اوتینگر، کمسیرآلمان در اتحادیه اروپا پیش‌تر خواسته بود که در برابر عدم پذیرش سهمیه اجباری پناهندگی به عنوان نقض تعهدات برخورد شود. به گفته او احتمالا سهمیه اجباری در اجلاس پارلمان اتحادیه اروپا در پاییز امسال اکثریت خواهد آورد.

دونالد توسک، رئیس شورای اتحادیه اروپا نیز گفت هر کشوری که با تقسیم بار پناهندگان همکاری نکند باید با پیامدهای آن روبرو شود و با آن‌ها به عنوان متخلف برخورد شود. او افزود، کشورهایی که در سایه قوانین اتحادیه اروپا قرار دارند، باید به این قوانین پای‌بند هم باشند.

پاسخ مرکل به انتقاد نخست وزیر مجارستان

ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان امروز (پنجشنبه ۳ سپتامبر) در یک کنفرانس مطبوعاتی در بروکسل از سیاست مرکل در قبال پناهجویان انتقاد کرد. او گفته بود که «مسئله پناهندگان مشکل آلمان‌ است. آن‌ها نمی‌خواهند در کشورهایی مثل لهستان، مجارستان یا استونی بمانند. همگی آن‌ها می‌خواهند به آلمان بروند.» آنگلا مرکل در برابر این سخنان اوربان گفت «این مشکلی است که به همه ما در اروپا مربوط می‌شود.»

صدراعظم آلمان به مجارستان هشدار داد که به کنوانسیون ژنو که مفاد آن در حمایت از آوارگان جنگی روشن است، پای‌بند بماند. مرکل گفت که این کنوانسیون تنها برای آلمان نوشته نشده و شامل حال همه کشورهای عضو اروپا می‌شود.

WelcomeChallenge

WelcomeChallenge

افراد خیر و امدادگر در وبگاه یوتیوب و فیس‌بوک با استفاده از این هشتگ از مردم می‌خواهند به کمک پناهجویان بشتابند. یاری‌دهندگان خبر کمک خود را به اطلاع بقیه می‌رسانند. یکی از افراد خیر زارا وینر است که حاضر شده ۱۵۰ پرس غذا به پناهجویان اقامتگاه‌های موقت اهدا کند. اهدای غذا همراه با لبخندی برلب.

تیم فوتبال ولکام یونایتد ۰۳

تیم فوتبال ولکام یونایتد ۰۳

هنینگ اَیش عضو تیم فوتبال لُک پُتسدام در حال دست دادن با اعضای تیم ولکام یونایتد ۰۳ که همه بازیکنان‌اش را پناهجویان تشکیل می‌دهند. تیم ولکام یونایتد ۰۳ تیمی است که در شهر پُتسدام در لیگ نخست این شهر بازی می‌کند. در این بازی تیم پناهجویان ولکام یونایتد ۰۳ با نتیجه ۳- ۲ بر تیم لُک پُتسدام پیروز شد.

زبان آلمانی برای زندگی روزمره

زبان آلمانی برای زندگی روزمره

کارل لندهر، در شهر تانهاوزن در ایالت بایرن، به پناهجویان به طور مجانی آلمانی می‌آموزد. او که مدیر بازنشسته یک دبیرستان این منطقه است، با یاری همکاران‌اش کتابی برای یادگیری زبان آلمانی مخصوص پناهجویان نوشته است. این کتاب که به زندگی روزمره می‌پردازد و شامل راهنمایی‌های عملی بسیاری است، در سراسر کشور مورد توجه فراوانی قرار گرفته است.

جشن خوش‌آمدگویی به پناهجویان

جشن خوش‌آمدگویی به پناهجویان

پناهجویان و حامیان آنها در جشن خوش‌آمدگویی به پناهجویان شرکت کرده‌اند. ۶۰۰ پناهجوی شهر‌ هایدناو که در یک فروشگاه بزرگ مصالح ساختمانی سکنا گزیده‌اند، چندی پیش جرات خروج از مکان زندگی‌شان را نداشتند. راست‌گرایان افراطی چندین روز در مقابل محل زندگی پناهجویان تجمع کرده و علیه آنها شعار می‌دادند.

دوچرخه برای پناهندگان

دوچرخه برای پناهندگان

توبیاس فلایتر چرخ‌های دوچرخه پناهجویی از توگو را باد می‌کند. ایده "دوچرخه‌سواری بدون مرز" را دو یاری‌رسان پناهجویان با پنج دوچرخه آغاز کردند. امروز ۱۵ نفر در این طرح فعالیت می‌کنند و حدود ۲۰۰ دوچرخه در اختیار دارند. مسئولان "دوچرخه‌سواری بدون مرز" به پناهجویان دوچرخه قرض می‌دهند.

کمک در بخش لباس

کمک در بخش لباس

همه مراکز پذیرش پناهجو در برلین پر هستند. سه مرکز اضطراری دیگر نیز به تازگی در این شهر افتتاح شده‌اند. یکی از این مراکز در مدرسه "تسکه" در منطقه شونبرگ این شهر قرار دارد. حدود ۲۰۰ پناهجو می‌توانند در این مرکز سکنا گزینند. سازمان خدمات اجتماعی تامیا (Tamaja) امور پناهجویان این مرکز را نظارت می‌کند. بعضی کارکنان این سازمان در بخش جمع‌آوری و پخش لباس برای پناهجویان فعال‌اند.

خوش‌آمد گویی بااستیل

خوش‌آمد گویی بااستیل

یوآخیم لبر (وسط) مسئولیت این خانواده سوری را به عهده گرفته است. او عضو انجمن کمک‌های جهانی "استیل" است. این انجمن به امور حدود ۱۲۰ پناهجو رسیدگی می‌کند. بیشتر این پناهجویان از افغانستان، سومالی و سوریه به آلمان آمده‌اند. داوطلبان به آنها آلمانی یاد می‌دهند و جایگزین خانواده آنها شده‌اند. یوآخیم لبر می‌گوید پس از جنگ جهانی دوم به آلمان نیز کمک شده است.

نجات از دریای مدیترانه

نجات از دریای مدیترانه

سربازان آلمانی با قایق‌های تندرو پناهجویان دریای مدیترانه را به کشتی‌های خود منتقل می‌کنند. کشتی‌های آلمانی از آغاز ماه مه سال ۲۰۱۵ تاکنون ۷۵۰۰ نفر را از آب‌های خروشان دریای مدیترانه نجات داده‌اند. خانم راهمار علی ۳۳ ساله (وسط) در لباس بنفش یک زن باردار اهل سومالی پنج ماه به تنهایی در سفر بود.

نخستین نوزاد پناهجو در آلمان

نخستین نوزاد پناهجو در آلمان

۴۹ سانتی متر قد، ۳۰۰۰ گرم وزن: این دختر کوچک نامش سوفیاست. این نخستین کودکی است که در کشتی ارتش آلمان به نام "شلزویگ هولشتین" به دنیا آمد. خانم راهمار علی، مادر ۳۳ ساله این نوزاد از شادی در پوست نمی‌گنجد. او خوشحال است که دخترش صحیح و سالم است. یک سرباز ارتش آلمان که در به دنیا آمدن سوفیا کمک کرده است، در این باره می‌گوید: «در چنین لحظاتی است که پرارزش بودن کمک‌ها مشخص می‌شوند.»

رعایت امنیت

رعایت امنیت

چگونگی سفر با قطار، یادگیری علائم ایستگاه‌های قطار و چگونگی تهیه بلیت، از جمله موضوع‌هایی هستند که پلیس شهر‌هاله در ایالت زاکسن آنهالت آلمان در ایستگاه قطار به پناهجویان سوری می‌آموزد.

نخستین تیم شنای پناهندگان

نخستین تیم شنای پناهندگان

پناهجویان در شهر شوِبیش گموند در ایالت بادن وورتمبرگ آلمان شنا یادمی‌گیرند. لودویگ مایور به پناهجویان شنا می‌آموزد. او بر این نظر است که وظیفه اصلی این باشگاه تازه تاسیس شده، نزدیک کردن پناهجویان به جامعه آلمان است. رونالد وندل، یکی دیگر از موسسان این انجمن به موضوع کمک متقابل اشاره می‌کند و می‌گوید: «در جریان شنا افراد به کمک هم می‌آیند.»

شیرینی و قهوه به جای نفرت

شیرینی و قهوه به جای نفرت

حزب دموکرات ملی آلمان (NPD)، که دست‌راستی‌ترین حزب این کشور است، چندی پیش در شهر‌هاله علیه مرکز استقرار پناهجویان این شهر دست به تظاهرات زد. مسئولان شهر‌هاله با برنامه "صبحانه برای بازشدن درها به سوی جهان" در مقابل راست‌گرایان افراطی واکنش نشان دادند. ۱۲۰۰ نفر در این برنامه صبحانه شرکت کردند. آنها در صرف صبحانه جمعی، نان، شیرینی و تخم مرغ‌هایی را که با خود آورده بودند با پناهجویان قسمت کردند.